IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
09:45 | 12 февруари 2022
Обновен: 14:14 | 27 март 2024

Русия пази Черно море с мощни брегови ракетни комплекси (Видео)

Те ще поразяват морски цели

По материала работи: Ставри Таргов
Русия пази Черно море с мощни брегови ракетни комплекси (Видео)

Министерството на външните работи на Крим проведе учения с използване на брегови ракетни комплекси „Бастион“ на Черноморския флот (ЧФ).
„Подразделения на мобилните брегови ракетни комплекси (БРК) „Бастион“ от състава на бреговите ракетни и артилерийски бригади на Черноморския флот, дислоцирани в Крим и Краснодарския край, се отправиха към определените райони за изпълнение на задачи по бойно обучение“, съобщава Радио „Спутник“, позовавайки се на отдела по информационно обезпечение на РФ.

Отбелязва се, че военнослужещите са извършили учебно-ракетна стрелба по морска цел. По време на ученията е отработено и попълването на боеприпаси, както и извеждането на комплекси „Бастион“ от атака. Ученията са проведени в съответствие с плана за бойна подготовка на Черноморския флот, в тях са участвали над 40 единици военна и специална техника, пише "Труд".

В ефира на радио „Спутник“ военният експерт, директор на Музея на силите за противовъздушна отбрана Юрий Кнутов отбеляза, че комплексите „Бастион“ са част от мощна отбранителна система, пред която потенциален противник е в уязвима позиция.

„Създадохме система от „зони за забрана на достъп“, която включва противокорабните системи „Бал“, „Бастион“, ПВО С-400 и оперативно-тактически системи „Искандер“. Тези ракетни системи не позволяват на противника да създаде мощна настъпателна групировка по нашите граници. Комплексите „Бастион“ използват свръхзвукови ракети „Оникс“, имат голям обсег и висока точност.

Комбинацията от системите „Бастион“ и „Бал“ ви позволява да унищожавате вражески кораби директно на входа им в Черното море. Противникът добре знае, че комплексът „Бастион“ осигурява 100% унищожаване на почти всички съществуващи кораби. Самолетоносачите изискват множество ракети. Наличието на наземни съоръжения осигурява защитата на Черно море от всеки враг. Сега се създава стационарна версия на този комплекс“, каза Юрий Кнутов.
 

Коментари

Новини Варна