IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
10:45 | 19 февруари 2022
Обновен: 10:23 | 16 май 2024

Загрижен баща остави 2 града без интернет

Не искал децата му да чатят през нощта

По материала работи: Ставри Таргов
Загрижен баща остави 2 града без интернет

Два френски града останаха без интернет няколко нощи, след като родител се опитал по необичаен начин да попречи на децата си да се свържат с интернет, съобщава РТС.

Жителите на Месанж и друг близък град в южната част на Франция останали без телефон и интернет от полунощ до три сутринта за няколко дни, тъй като техен съграждани използвал широколентов заглушител, за да попречи на децата си да чатят през нощта.

Мъжът сега е изправен пред глоба до 30 000 евро и шест месеца затвор, ако бъде признат за виновен.

Мобилен оператор забелязал една вечер, че една от антените спряла да предава сигнал. Техник от Националната агенция за честоти отишъл на място с оборудване, за да установи какъв е проблемът.

Той установил, че вълните идват от къща, където по-късно домакинът потвърдил, че е използвал устройство, за да попречи на децата си да използват интернет през нощта.

Загриженият баща мислел, че блокира Wi-Fi и телефонния сигнал в къщата си, но Националната агенция за честоти заявява, че устройствата често имат много по-дълъг обхват отколкото е обявено от производителя, информира БНР.

Коментари

Новини Варна