IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
16:10 | 20 февруари 2022
Обновен: 10:17 | 20 септември 2022

Собствениците на ферибота: Осигуряваме удобни места за пътуване на всички тираджии

Забранено е на шофьорите да се крият по кабините

По материала работи: Ставри Таргов
Собствениците на ферибота: Осигуряваме удобни места за пътуване на всички тираджии

Компанията, собственик на изгорелия ферибот "Euroferry Olympia" разпространи официално съобщение по повод писмо на Синдиката на професионалните шофьори на камиони в Гърция за лоши условия за пътуване на кораба, който се запали в нощта на 18 февруари 2022 г.

"Подобно на другите кораби на Grimaldi Group Euroferry Olympia се подлага на редовно почистване и дезинфекция както на каютите, така и на общите части, като работата по поддръжката е обичайна практика. Доброто състояние на кораба беше потвърдено на 16 февруари 2022 г. в Игуменица, където Euroferry Olympia беше инспектиран и контролиран от гръцките пристанищни власти (включително системите за откриване на дим и пожарогасене).

Съгласно международните разпоредби (SOLAS и др.) на пътниците е строго забранен достъпът до гаражните палуби, докато корабът плава. Това правило за безопасност се спазва стриктно от корабите на Grimaldi Group.

Освен това, за да се гарантира, че това правило се спазва от всички пътници на борда, по-специално шофьорите на камиони, евакуацията на товарното пространство се проверява преди заминаване и определените екипажи редовно патрулират в гаражните палуби по време на пътуването.

Ако шофьор на камион умишлено реши да се скрие в своя камион, това поведение е явно нарушение на международните разпоредби и правила на групата Грималди, което може да застраши неговата и безопасността на кораба.

По отношение на твърденията за прекомерни резервации на Euroferry Olympia в Игуменица през нощта на 18 февруари, това е поредното неточно твърдение, тъй като електронната система за резервации (за стоки и пътници) на Grimaldi group не позволява никакви резервации. В този случай на пътници, само 42% от пътническия капацитет е зает по време на пътуването на Euroferry Olympia на 18 февруари 2022 г.

По отношение на настаняването на пътници 77-те каюти (съответстващи на 308 легла) и 409-те наклонени седалки на кораба могат лесно и удобно да настанят 239 пътници (от които 159 водачи), които пътуват на кораба за едно пътуване 9 часа, а не 25 часа, както неправилно е посочено от Синдиката.

Важно е да се отбележи, че както при всички кораби на Grimaldi Group, на шофьорите на камиони са предоставени редица каюти, за да отговорят на техните нужди. В този случай всички 159 пътници на борда са имали кабина, както и още 26 пътника.

Твърденията, че Euroferry Olympia, който превозва опасни товари, не може да превозва пътници, отново са неточни твърдения, тъй като този кораб е пътнически / товарен кораб, сертифициран за превоз на пътници и товари, включително товара на IMO", се казва в официалното становище на корабособственика, цитирано от 24 часа.

Коментари

Новини Варна