IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
09:15 | 24 февруари 2022
Обновен: 11:25 | 8 май 2024

Обиждан, пребиван... 12-годишен се самоуби след системен тормоз в училище

Нека да възпитаваме любовчии, а не агресори, написа приятелката на Леонардо ди Каприо

По материала работи: Ставри Таргов
Обиждан, пребиван... 12-годишен се самоуби след системен тормоз в училище

В интервю пред телевизия KUTV CBS 2 родителите на детето - Сами и Андрю Хардман, споделиха, че синът им е починал след самоубийство, след като е бил дълго време тормозен в училище. Според тях насилието е било емоционално и физическо и е продължавало няколко години, но не назоваха името на детето, което го е извършвало.

Казват, че са се оплакали на училищното ръководство, искайки съученикът на Дрейк да бъде отстранен. Сами и Андрю са попитали сина си как се чувства и дали има някакви проблеми, за които иска да сподели.

"Мислиш ли за самоубийство? Мислиш ли да се самонараниш?", питала майката. Момчето обаче категорично отричало, като родителите твърдят, че то дори изглеждало отвратено от подобни предполагаеми действия.

В понеделник, 7 февруари, Дрейк се прибира вкъщи след училище с насинено око. Въпреки че първоначално излъгал родителите си какво точно се е случило, малко по-късно той казал на сестра си, че е имало физическа саморазправа със съученик.

Момичето веднага казало на мама и татко. Тогава Сами и Андрю са извикали сина си и са го попитали отново, на което той отговорил: "Предателите си плащат".

В сряда, 9 февруари, Дрейк се самоубил в дома си в окръг Туилъ, щата Юта. Той е бил закаран в болница, но лекарите само са констатирали смъртта му. Сами и Андрю обясняват, че споделят историята на сина си с надеждата, че родителите ще научат децата си да бъдат по-мили към своите връстници. "Децата ще бъдат такива и ще правят подобни неща докато някой не им каже, че това не е правилно. И мисля, че точно тук идва мястото и на трудните разговори", казва Сами.

След като новината за смъртта на Дрейк обиколи целия свят, няколко известни личности използваха социалните си профили, за да се обявят срещу насилието.

"МОЛЯ – отделете от времето си, за да прочетете това... покажете го на децата си", написа Камила Мороне в историите си в Instagram заедно с публикация за Дрейк, споделена от баща му Андрю.

Тя допълни, че последиците от тормоза са познати на всички ни. "Нека да възпитаваме любовчии, а не агресори", завърши приятелката на Леонардо ди Каприо.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Коментари

Новини Варна