IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
11:30 | 26 февруари 2022
Обновен: 10:44 | 2 май 2024

Русия готви ответни мерки срещу България заради забраната за полети

Под санкциите ще попаднат още Чехия и Полша

По материала работи: Слав Велев
Русия готви ответни мерки срещу България заради забраната за полети

"Кремъл" готви ответни мерки срещу България заради забраната за полети. Русия получи официално известие за затварянето на въздушното си пространство от България, Полша и Чехия и преценява по-нататъшни действия, съобщава ТАСС, предаде "ДНЕС.bg".


"България, Полша и Чехия изпратиха NOTAM - известие, което забранява полетите на посочените летища, оценяваме по-нататъшните ни действия", заявиха от руската авиокомпания.

България въведе забрана за излитане, кацане и навлизане на руски самолети във въздушно пространство на страната, включително въздушното пространство над териториалните води.

Забраната е в сила от 00.00 часа на 26 февруари 2022 г.

Освен трите страни Обединеното кралство също затвори въздушното пространство за самолети на Русия.

Руската федерация вече реагира на тази стъпка и въведе ответни мерки: затвори небето за британски самолети, включително забрани транзита им.

Още за хода на войната четете на "ДНЕС.bg"

Коментари

опетков ( преди 2 години )
Не е достатъчно. Трябва да престанем да си играем на демокрация със всички руснаци, пребиваващи у нас. Вярно е, че голяма част от тях вероятно не харесват Путин, но при тях е в сила принципа: " Родина мать зовет" и не се знае как ще реагират, когато родината ги "призове". Най-малкото, което трябва да се направи е да се създаде регистър на всички, находящи се на наша територия руснаци и да се следят откъсо. Голяма част от тях са шпиони я на КГБ, я на ГРУ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
Новини Варна