IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
16:00 | 27 февруари 2022
Обновен: 07:32 | 23 април 2024

Според Москва Украйна се е съгласила на преговори

Разговорите ще се водят в Гомелска област, Беларус

По материала работи: Ставри Таргов
Според Москва Украйна се е съгласила на преговори

Украйна потвърди провеждането на преговори с делегация от Русия в беларуската Гомелска област, съобщи в неделя ръководителят на руската делегация Владимир Медински, който е помощник на президента Путин.

„Буквално около 15 часа получихме потвърждение за преговорите, разговорите ще се водят в Гомелска област, както предложихме“, каза той в руското посолство в Минск.

По думите му руската делегация заминава от Минск за Гомел за преговори с Украйна. Медински каза още, че Русия гарантира безопасността на украинската делегация, предадоха руски медии.

Делегацията на Украйна заминава за Гомел за разговори с Русия, съобщи на свой ред в неделя ръководителят на Кръглата маса на демократичните сили Юрий Воскресенски.

Съобщението му е публикувано телеграм-канала на Белпресцентър. Както уточни Воскресенски, той е получил информацията от "участник и свидетел" на разговора между беларуския и украинския президенти. Александър Лукашенко е убеждавал Владимир Зеленски да отиде на преговори, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна