IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
15:00 | 28 февруари 2022
Обновен: 09:17 | 18 април 2024

Параноята на Путин – след тежък ковид, мозъчна мъгла с мания на война

Руският президент имал контакти само с най-близкия си кръг при пандемията

По материала работи: Ставри Таргов
Параноята на Путин – след тежък ковид, мозъчна мъгла с мания на война

COVID изолацията е разпалила параноята на Владимир Путин и буквално го е принудила да се задушава в собсвените си страхове, пише “Дейли мейл”.

Според различни източници руският президент имал контакти само с най-близкия си кръг при пандемията. Но дори и тези хора били тествани за зараза, а в някои случаи дори трябвало да се изолират за 2 седмици преди срещата им лице в лице с лидера.

Слуховете около здравето на руския президент се въртят от години, като многократно се предполагаше, че той има онкологичен проблем или страда от Паркинсон. Последно се твърдеше, че прекарал тежък COVID, от който получил “мозъчна мъгла”. Междувременно политическият анализатор Татяна Становая каза, че Путин вече

не “моли за съвет, а само поставя задачи
и искания и те трябва да се изпълняват”
.

“Той се самоизолира много през последните две години и се дистанцира от бюрократичната машина и елита. Прекарва много време сам, задушавайки се в собствените си страхове и мисли”, смята Становая и предполага, че Путин разчита само на определена група от военни, охранителни и шпионски служби.

Според нея това са същите хора, насърчили руския президент да анексира Крим през 2014 г. и които затвърдиха идеята, че Украйна се управлява от “наркомани и неонацисти”.

Невропсихолог дори твърди, че изолацията при пандемията може би е откъснала Владимир Путин от реалността. Според професор Иън Робъртсън президентът на Русия най-вероятно страда от синдрома на високомерието. Ученият е убеден, че политическата траектория на Путин “е колкото лична, толкова и политическа, защото след като синдромът на високомерието овладее нечии мозък, личното и националното са идентични, защото лидерът е нацията и нейната съдба”. Робъртсън вярва, че състоянието на стопанина на Кремъл

не му позволява да преценява
правилно риска

На този фон Владимир Путин разпореди на Министерството на отбраната да преведе силите за възпиране, включващи ядрения арсенал, в специален режим на бойно дежурство. Това означава най-високата форма на готовност в мирно и военно време за изпълнение на бойни задачи от особена държавна важност за защита и отбрана на границите и интересите.

Мотивът за решението е, че Западът не само предприемал неприятелски стъпки в икономиката, но и най-високопоставените служители на НАТО правели агресивни изявления срещу Русия.

По-рано бе съобщено, че ЕС, САЩ и Великобритания са постигнали съгласие да блокират достъпа на избрани руски банки до финансовата система за международни разплащания SWIFT.

Шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че Владимир Путин иска да унищожи Украйна, но унищожава собствената си страна.

Същевременно в неделя стана ясно, че е договорена среща между украинска и руска делегация без предварителни условия близо до река Припят на украинско-беларуската граница.

Украинските сили пък обявиха, че си върнали контрола на ключовия град Харков. Макар потвърждаването на такава информация да е трудна задача, цивилни на терен обясняват за Би Би Си, че градът е под украински контрол и че ситуацията в града се успокоява, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна