IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
16:30 | 6 март 2022
Обновен: 03:50 | 2 май 2024

Подкрепа - от цял свят наемат фиктивно квартири в Украйна, събраха над $2 млн.

Мадона се снима с рокля в цветовете на украинския флаг и надпис "Конфликтите никога не се разрешават с насилие"

По материала работи: Слав Велев
Подкрепа - от цял свят наемат фиктивно квартири в Украйна, събраха над $2 млн.

Необичаен начин за подкрепа на украинците. Хиляди потребители на сайт за наемане на квартири помогнаха с близо 2 млн. долара на обикновени украинци. Те наемат квартира, в която никога няма да отидат, но превеждат парите за наема.

Даващите жилища в Airbnb в Украйна са залети с фиктивни резервации. Това е част от кампания в социалните мрежи за насочване на пари към обсадените украинци, които се нуждаят от финансова помощ, докато руските сили бомбардират страната им. Инициативата набира скорост. На 2 и 3 март гости от цял ​​свят са резервирали повече от 61 000 нощувки в Украйна на стойност близо 2 млн. долара. Повече от половината от тези нощувки са резервирани от американци, предаде Bulgaria ON AIR

Вълната от подкрепа за Украйна в целия свят продължава. В Милано десетки се събраха, носейки украински флагове и скандираха "Слава на Украйна". Демонстрации имаше и в Цюрих. Събралите се хора организираха шествие. В Барселона разлепиха плакати "Спрете Путин". За спиране на войната в Украйна се обявиха и в Кипър. В Ню Йорк и в Сиатъл също има акции в подкрепа на украинския народ. 

Световни знаменитости също изразиха съпричастност. Поп иконата Мадона се снима с рокля в цветовете на украинския флаг и надпис "Конфликтите никога не се разрешават с насилие". С тениска в цветовете на Украйна се появи и фронтменът на металика Джеймс Хеттфийлд. А актьорът Джак Никълсън публикува видео, на което целува камък с цветовете на украинското знаме. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Коментари

Новини Варна