IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
13:15 | 9 март 2022
Обновен: 07:38 | 23 април 2024

Британците отлагат летните си почивки у нас

Полша граничи с Украйна, която е нападната от Русия, а източното крайбрежие на България се намира на Черно море, гласи съобщение на Jet2holidays

По материала работи: Слав Велев
Британците отлагат летните си почивки у нас

Британският туроператор Jet2holidays отложи началото на лятната си програма за България за 2022 г. от някои летища в Обединеното кралство, както и почивки в Полша. Това съобщи за TravelNews Иван Грошев, представител на компанията у нас. Причината е войната в Украйна, заради която има застой в записванията. Туроператорът прави чартърни програми със свои самолети до България.

Полша граничи с Украйна, която е нападната от Русия, а източното крайбрежие на България се намира на Черно море, гласи съобщение на туроператора.

Jet2holidays обяви забавяне на старта на програмата за България за лятото на 2022 г. Излитанията от Бирмингам и Станстед няма да започнат до 20 май, а полетите от Единбург няма да започнат до 31 май. Засегнатите резервации ще получат пълно възстановяване, с изключение на административните такси. 
В съобщение до туристическите агенции операторът каза: „Поради настоящите обстоятелства ние от Jet2holidays трябваше да преразгледаме програмата за полети до Полша и България".

Почивките до Полша ще вървят нормално до 21 март, но всички пътувания, резервирани между 22 март и 26 май, ще бъдат автоматично анулирани, с пълно възстановяване на сумата, с изключение на административните такси.  Jet2holidays предлага градски почивки до Краков. Предвижда се полетите да започнат отново от 27 май. 

Автор: Мирослав Иванов, Лондон

Коментари

Новини Варна