IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
11:00 | 10 март 2022
Обновен: 05:00 | 6 май 2024

Жесток студ сковава Украйна. Танковете на Путин - "40-тонови фризери"!

Смъртна опасност надвисва над стотици хиляди без отопление

По материала работи: Слав Велев
Жесток студ сковава Украйна. Танковете на Путин - "40-тонови фризери"!

Колаж: Телеграф

Армията на Путин бомбардира много населени места в Украйна, много къщи и апартаменти в Украйна са разрушени, а сега в допълнение към всички останали беди настъпва студ.

Арктически студ достига Украйна от сряда, пише британският в. „Дейли Мейл“. Голям студ през нощта, малко по-топло през деня, както и периодични снеговалежи и леден източен вятър. Много електроцентрали са изключени, хиляди жилища са без отопление, предаде "Телеграф".

"Това е много лошо развитие, особено за хората, които трябва да останат в апартаментите и къщите си без отопление. В много случаи вече няма електричество. Метеорологичната обстановка е особено взривоопасна поради силния източен вятър, който понякога се появява. Пориви със скорост до 50 км/ч, усещането е, че температурата е до минус 10 градуса по-ниска. През деня температурата може да падне до минус 10 градуса, а през нощта - до минус 20 градуса", казва пред немския в. „Билд“ метеорологът Доминик Юнг от Wetter.net.

От четвъртък през деня се очакват от 0 до минус 5 градуса. През нощта температурите ще паднат до минус 10 - минус 15 градуса.

Метеорологът казва: "Ситуацията ще бъде животозастрашаваща за много цивилни граждани. Без отопление този студ е труден за понасяне. Мразовитите периоди ще продължат поне до понеделник или дори до вторник. Има причина да се страхуваме от най-лошото."

В столицата Киев температурите в сряда бяха около минус 2 градуса през деня и до минус 10 градуса през нощта.

Руските военни в 60-километровата колона от танкове и бронирани машини в покрайнините на Киев, могат да замръзнат в превозните си средства тази седмица, тъй като температурите ще паднат.

„Дейли Мейл“ цитира бившия майор от британската армия Кевин Прайс, който казва, че при падането на живака танковете на окупаторите ще се превърнат в нищо повече от "40-тонови фризери", и коментира, че горчивите условия ще смажат морала на войниците, които не са подготвени за арктически тип война. Грант заяви пред изданието, че ако конвоят не бъде бързо снабден с гориво и не успее да се придвижи отново, много от руските войници може да бъдат принудени да се откажат, за да не измръзнат до смърт.

Коментари

Новини Варна