IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
10:30 | 11 март 2022
Обновен: 21:21 | 6 май 2024

Едно табло с цени, една снимка и... хаос по бензиностанциите в Румъния

Паниката беше по-голяма отколкото в България

По материала работи: Ставри Таргов
Едно табло с цени, една снимка и... хаос по бензиностанциите в Румъния

Публикувана във Facebook предизвика истинска лудост по румънските бензиностанции, като тя беше дори по-голяма от случилото се в България преди дни. За броени часове на бензиностанциите в северната ни съседка се образуваха огромни опашки, а цените на горивата скочиха до небесата.

Всичко започна, след като в една от страниците на социалната мрежа се появи снимки на цените на бензиностанция, на която таблото показваше 11,10 леи за литър (2,24 евро). Фотосът бързо беше разпространен и предизвика истинска паника. Оказа се, че това е техническа грешка, но не всички потребители я забелязаха.

По-късно на същото място се появи нова цена – 1,1 леи за литър (0,22 евро), но положението вече беше излязло извън контрол. Румънските шофьори атакуваха масово бензиностанции, като наливаха гориво във всичко, в което можеха. В крайна сметка бензинът и дизелът свършиха и цената от 11 леи се превърна в реалност.

И докато големите вериги от бензиностанции се опитваха да поддържат цените, малките обекти в отдалечените селски райони се възползваха максимално от ситуацията и увеличиха цената до 12 леи, пише automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна