IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
15:40 | 11 март 2022
Обновен: 09:45 | 28 април 2024

Украйна предлага $1 млн. на всеки руски пилот, ако се предаде със самолета си

Наградата за всеки управляващ хеликоптер е $500 000

По материала работи: Ставри Таргов
Украйна предлага $1 млн. на всеки руски пилот, ако се предаде със самолета си

Министерството на отбраната на Украйна обяви интересно предложение към пилотите на хеликоптери и самолети от руските военно-въздушни сили.

Оттам предлагат на войниците, тръгнали срещу цели, защитавани от Киев, 1 млн. долара, ако се предадат заедно със своя самолет, а на тези, управляващи военни хеликоптери - 500 хил. долара, съобщава bTV.

Освен паричната премия Украйна гарантира пълна безопасност на дезертьорите и „чиста съвест“.

За целта руските пилоти трябва да влязат във връзка с украинското командване, да приземят летателната техника на украинска територия и да се предадат с бял флаг и без оръжие в ръка.

Повече от две седмици след старта на войната кръвопролитията в Украйна продължават без изглед за скорошно прекратяване на огъня.

Проведените вчера преговори на високо ниво между министрите на външните работи на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитро Кулеба не доведоха до каквито и да е сигнали за сближаване на позициите.

Днес дойде информация, че руският конвой, който беше с дължина от близо 60 километра преди столицата Киев, вече е започнал да заема нови позиции, може би подготвяйки своите позиции за атака на украинската столица.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Ха, та да загинат заедно с укрите ли?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна