IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
16:20 | 11 март 2022
Обновен: 12:35 | 16 май 2024

Владимир Путин: Има положителни промени в преговорите с Украйна

Разговори между две воюващи страни се провеждат почти всеки ден

По материала работи: Ставри Таргов
Владимир Путин: Има положителни промени в преговорите с Украйна

Руският президент Владимир Путин заяви в петък, че има определени положителни промени в руско-украинските преговори, които се провеждат почти всеки ден.

"Със сигурност ще ви информирам за ситуацията в украинска посока и преди всичко за това как вървят преговорите в момента, които сега се водят почти ежедневно. Там има определени положителни развития, както нашите преговарящи ми съобщиха".

Путин каза това на белоруския президент Александър Лукашенко на среща в Москва, съобщават Ройтерс и РИА Новости.

Владимир Путин също така призна, че има проблеми в Русия, свързани със западните санкции. Той обаче изрази увереност, че трудностите ще бъдат разрешени.

Междувременно президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Украйна се е готвела да нанесе удар не само по Донбас, но и по неговата страна, предаде РИА Новости.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пък посочи днес, че алиансът не трябва да позволява нахлуването на Русия в Украйна да прерасне във война на НАТО и Москва. Той отново изключи създаването на зона, забранена за полети. "Най-важното е президентът Путин да сложи край на тази безсмислена война“, каза още Столтенберг, цитиран от БНР.

Коментари

Новини Варна