IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
13:20 | 12 март 2022
Обновен: 05:18 | 18 април 2024

Двама нашенци изнудвали бежанци от Украйна в Полша

Арестуваха ги

По материала работи: Ставри Таргов
Двама нашенци изнудвали бежанци от Украйна в Полша

Двойка българи – мъж на 53-години и негова приятелка на 53, са били арестувани в Югоизточна Полша при опит за изнудване на бежанци от Украйна, съобщи в профила си в Туитър полицията в областния град Люблин.

Действията на двамата, представени като граждани на Република Българияq предизвикаха гняв и обиди в коментари под съобщението. В най-радикалните предложения от читатели се предлага българите да бъдат вързани за стълб с голи задници и да бъдат бити, или да ги откарат до Харков в Украйна и да ги оставят там.

В петък по обяд полицаи от разпределителния пункт за украински бежанци в Лубича Крулевска, на 8 километра от границата с Украйна забелязали четири силно стресирани жени с три деца. Малко по-рано ченгетата видели, че жените се качват в микробус „Мерцедес“, а сега вървели развълнувани пеша.

Служителите на реда предположили, че може да се е случило нещо лошо и решили да проверят случая.

По време на разговора с украинките станало ясно, че мъж и жена им предложили да ги закарат безплатно до Германия. Жените и децата се качили в буса, но веднага щом тръгналиq благодетелите им започнали да ги изнудват и поискали за всеки един човек в буса по 150 евро. Станала разправия, но жените успели да напуснат микробуса.

Полицията реагирала незабавно. Установен бил микробусът и скоро след това превозното средство било задържано на граничния пункт в Хребенне. 53-годишният мъж и 52-годишната жена, и двамата граждани на България, били отведени в полицейското управление, където са им повдигнати обвинения и, според полицията, за опит за измама сега ги заплашва до 8 години затвор, съобщава "Монитор".

Коментари

Новини Варна