IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
10:15 | 13 март 2022
Обновен: 19:14 | 11 май 2024

Ракети летят до границата с Полша

Атаки е имало край западния украински град Лвов, обстрел и на летище в Ивано-Франковск

По материала работи: Слав Велев
Ракети летят до границата с Полша

Руските войски нанесоха множество въздушни удари по военен полигон край западния украински град Лвов, близо до границата с Полша, каза местен служител в неделя. 

"Русия "нанесе въздушен удар по Международния център за опазване на мира и сигурност", на около 40 километра (25 мили) северозападно от Лвов", каза ръководителят на регионалната администрация в Лвов Максим Козицки на страницата си във Facebook. Той, добавяйки, че са изстреляни осем ракети, съобщава БГНЕС.

Летището на западния украински град Ивано-Франковск също е било ударено от руски части, обяви кметът на града Руслан Марцинкив.

"Напомням ви, че целта на врага е да сее паника и страх", казва той. Градът се намира на около 114 км южно от Лвов.

Ивано-Франковск е сред петте области, за които по-рано в събота имаше съобщения, че са прозвучали сирени за предстоящи ракетни удари. Другите са Житомирска, Тернополската, Ровненската и Волинската и Ивано-Франковска области в западната част на Украйна. Сирени са се включили и в град Краматорск в Източна Украйна.

Коментари

Новини Варна