IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
10:30 | 17 март 2022
Обновен: 21:29 | 17 април 2024

В три поред дни, наглеци – крадци източиха 4 т дизел от бензиностанция (ВИДЕО)

В акцията участвали Porsche и Voyager

По материала работи: Слав Велев
В три поред дни, наглеци – крадци източиха 4 т дизел от бензиностанция (ВИДЕО)

Покачването на цените на бензина и дизела принуди много шофьори да се откажат от използването на своите превозни средства. То обаче провокира и крадците на гориво, които стават все по-изобретателни в действията си. Доказателство за това е случай от САЩ, където престъпници успяха да отмъкнат почти 3800 литра дизелово гориво.

Джери Тайил, собственик на бензиностанцията Fuqua Express в Хюстън (Тексас), забелязал, че има несъответствие между плащанията и горивото, което купува. Той прегледал записите от охранителните камери и забелязал тъмен Chrysler Town & Country (известен на някои пазари Voyager), паркиран точно над шахтата, която дава достъп до резервоарите на бензиностанцията, предаде AutoMedia.

Миниванът повтарял действието си в продължение на три последователни дни, като всеки път оставал на мястото около 15-20 минути. След като колата била забелязана отново, собственикът подал сигнал в полицията и успял да предотврати нов опит за кражба.

Оказва се, че крадците са изпомпвали горивото през люк, скрит в пода на Chrysler. За целта в товарното помещение на автомобила явно са били монтирани големи контейнери, които са били пълнени с дизел. Престъпниците явно са имали и помощници, тъй като и в трите случая в близост до минивана е паркирано едно и също Porsche Cayenne.

поред изчисленията на собственика, крадците са отмъквали по над 1300 литра на ден, като общата стойност на плячката им е около около 5000 долара (4000 евро). В САЩ цената на галон дизелово гориво е 5,25 долара, което прави около 1,26 евро за литър.

Коментари

опа ля ( преди 2 години )
АМЕРИКАНСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ИЛИ СЕ КРАДАТ ИЛИ СЕ ГЪРМЯТ НАЙ ВЕЧЕ СЕ ДРУСАТ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна