IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
15:45 | 21 март 2022
Обновен: 22:04 | 3 май 2024

Митрофанова: Българите не подкрепят антируската политика

Тя отбеляза, че в големи градове е имало антинатовски акции по време на посещението на Лойд Остин

По материала работи: Слав Велев
Митрофанова: Българите не подкрепят антируската политика

Народът на България не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството на страната по отношение на Русия, заяви руският посланик в София Елеонора Митрофанова. РИА Новости припомня, че в края на миналата седмица България обяви 10 руски дипломати за персона нон грата.

"Народът на България не подкрепя нито реториката, нито действията на своето правителство по отношение на специалната операция в Украйна", каза Митрофанова в ефира на тв канала "Россия 24"н, съобщи Dnes.bg.

Тя отбеляза, че в големи градове на България, включително Варна и София, е имало антинатовски акции в подкрепа на Русия в момента на посещението на шефа на Пентагона Лойд Остин.

"Ние получаваме и писма за подкрепа, и в интернет мнозина сами превеждат нашите сайтове от руски на български език", подчерта Митрофанова. Тя уточни, че тази позиция подкрепя не целият народ, а мнозинството.

Коментари

Новини Варна