Варна 14°
fallback
Свят
12:00 | 22 март 2022
Обновен: 16:06 | 28 април 2024

Класацията на автоапаша: 18 модела от различен ценови клас коли

Застрахователи посочиха най-лесните за кражба коли

По материала работи: Слав Велев

Съюзът на застрахователите в Русия (ВСС) направи класация на автомобилите според тяхната защита от кражба. В списъка попадат 18 модела от различни ценови сегменти и класове. Някои от тях се предлагат само на руския пазар, но повечето са популярни както в Европа, така и на други континенти, предаде "AutoMedia".

Класирането е направено след провеждане на тестове, които са в три различни направления - тестване на сигурността на автомобила от неоторизирано влизане, тестване на ключалката на кормилния вал или ръчната спирачка, както и проверка на сигурността на автомобилите от смяна на идентификационни номера и от неразрешено дублиране на ключове.

Максималният брой точки, които може да получи един модел е 1000 точки, като се вземат предвид всички параметри. Най-слабо защитени се оказаха три модела, предлагани предимно на местния пазар - Renault Sandero, Renault Logan и Lada Vesta, а най-защитен беше моделът Lexus ES.

Оценявайки защитата от кражба на моделите от неоторизирано влизане, експертите тестваха защитата вратите, на предния капак, на багажника, остъкляването на каросерията и оцениха ефективността на стандартната алармена система.

Проверката на сигурността на автомобила от неоторизирано стартиране и движение на двигателя включва тестване на стандартния имобилайзер, както и на заключването на волана и ръчната спирачка. В заключение експертите оцениха ефективността на защитата при прилагане на идентификационния номер на превозното средство (VIN номер), номера на силовия агрегат и други резервни части.

Още новини от света на автомобилите четете ТУК

Автор на статията:
Слав Велев
коли крадци топ автоджамбаз марки най Renault Sandero Renault Logan най-крадени крадени
0 коментара
fallback
fallback