IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
09:45 | 28 март 2022
Обновен: 13:16 | 28 март 2024

Когато сам си монтираш метановата уредба се молиш да си… жив! ВИДЕО

Кола избухна на бензиностанция, жертви по чудо няма

По материала работи: Ставри Таргов
Когато сам си монтираш метановата уредба се молиш да си… жив! ВИДЕО

Когато гледате това видео с взривяване на Volkswagen, ще ви бъде трудно да повярвате, че никой не е пострадал. Кадрите действително са стряскащи, но по-изненадващото е, че двамата души, които стоят до колата, се оттървават без наранявания.

Инцидентът е станал на 16 март в покрайнините на Форталеза – град в североизточната част на Бразилия. По информация на местните медии превозното средство е било на бензиностанции, когато бутилката с метан избухва.

Записите от охранителната камера показват двама мъже, седящи пред VW Voyage, който е с отворен капак. В един момент всичко е наред, а само секунди след това задната част на колата просто изчезва.

Според Daily Mail колата е избухнала по време на зареждането, като причината е незаконно поставената метанова уредба. След експлозията в задната част на автомобила се вижда ясно струя гориво, която изчезва, когато човек изключва помпата.

Твърди се, че собственикът на автомобила сам е поставил метановата система, като не е преминал задължителната проверка за безопасност.

Разследването на инцидента продължава, като се очаква и служителите на станцията за зареждане да бъдат наказани, тъй като не са проверили сертификата на колата, преди да я заредят.

Най-интересното е, че бутилката за метан и излетяла на далечно разстояние от автомобила, като е повредила друго превозно средство. А когато пожарникарите отишли да я вземат, тя била изчезнала, тъй като някоя е отмъкнал.

Що се отнася до бедния Volkswagen Voyage, то той не става за нищо друго освен за скрап, пише automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна