IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
09:15 | 31 март 2022
Обновен: 15:47 | 18 май 2024

Камъни валят връз къщи, румънци в шок! Каква е истината за този ад ВИДЕО

За щастие жертви няма

По материала работи: Ставри Таргов
Камъни валят връз къщи, румънци в шок! Каква е истината за този ад ВИДЕО

Близо 50-килограмов камък падна от небето върху къща в окръг Хунедоара, Западна Румъния, и нанесе сериозни щети, съобщава телевизия Диджи 24. При инцидента, станал онзи ден, за щастие няма пострадали, но покривът и една от детските стаи в къщата са понесли сериозни щети.

Майката и двете деца не са се намирали на етажа в момента на падането на мистериозното парче, уточнява телевизията.

"Оттук рикошира в паркета, после в стената и падна на бюрото. Това е стаята на момичето (...), каза майката Елена Тодоруц в репортаж на местни медии, на който се виждат пробитият покрив и щетите в къщата.

Подобен камък бил намерен и в двора на друг човек в същото населено място. Собственикът Георге Ръшница каза, че е позвънил на полицията, която е пристигнала на място заедно с пожарникари.

Говорителката на Окръжния инспекторат на полицията в Хунедоара Карла Стружан разбули днес мистерията, съобщава Диджи 24.

След извършените разследвания е установено, че двете тела, паднали върху тези сгради, са парчета сгурия от детонация, извършена на около един километър от въпросните сгради в периметъра на бившия металургичен комбинат.

По случая е образувано наказателно дело за непредумишлено унищожаване, каза говорителката и допълни, че разследването на инцидента продължава, пише Dnes.dir.bg.

Коментари

Новини Варна