IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
09:15 | 1 април 2022
Обновен: 17:40 | 25 април 2024

Путин – "лудият диктатор", обградил се с 50 хиляди лични главорези

Все повече анализатори започват да се съмняват в усещането му за реалността

По материала работи: Ставри Таргов
Путин – "лудият диктатор", обградил се с 50 хиляди лични главорези

Заради войната, започната срещу съседна страна, все повече анализатори започват да се съмняват в усещането на Путин за реалността, геополитическата стратегия и контрол върху властта.

"Имаме работа с "луд диктатор", който от 20 години е на власт и е загубил представа за реалността", коментира опозиционният политически лидер и бивш зам.-министър на енергетиката на Русия, Владимир Милов.

Той добави, че през уикенда американският президент е казал на глас нещо, което мнозина си мислят - Путин не може повече да остане на власт. Според бившия енергиен зам.-министър обаче вътрешен преврат е почти невъзможен.

"Времената са различни - по съветско време имаше Политбюро, което малко или много можеше да отстрани генералния секретар. Комуникацията между отделните звена е трудна, но руският президент Владимир Путин има на свое разположение 50 хил. охранители (служителите на ФСО), които са на подчинение единствено на него", коментира Милов.

Много е трудно да се преценят настроенията сред приближените на Путин и висшия военен ешелон, коментира и зам.-директорът на Евразийския център към Атлантическия съвет Мелинда Харинг.

"Това е затворена политическа система. Владимир Путин е параноичен, контролиращ и ние не знаем какво мислят хората - има неща, които се случват и изненадват всички ни", допълва тя.

Анализаторите виждат единствената възможност за падането на Путин от власт при загуба на войната и усилваща се политическа и икономическа изолация на страната, пише Bgonair.bg.

Коментари

И какво от това ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна