IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
10:30 | 1 април 2022
Обновен: 15:48 | 25 април 2024

Бой с точилка за едното олио!? Лимити за храните плъзнаха из Европа

В Германия задминаха българите по бойна готовност за сдобиване с ценната течност

По материала работи: Ставри Таргов
Бой с точилка за едното олио!? Лимити за храните плъзнаха из Европа

В Германия задминаха българите по бойна готовност за сдобиване с ценната течност - олиото. Нарастващите цени доведоха до паническо струпване и агресивно поведение на клиенти.

В град до Щутгарт група от две жени и трима мъже опита да купи 30 литра от продукта, но хората получиха отказ. Това породи агресия срещу касиерка в магазина, която получи заплаха за убийство.

„Заплашиха, че няма да доживея до следващия ден, и че ще разбият всичко тук“, разказа тя.

Единият от тях е бил въоръжен с камък. Наложило се служител на обекта да се изправи с точилка срещу разгневилите се клиенти, за да защити колежката си.

Собственикът на магазина пък твърди, че недоволните купувачи се заканили да го запалят. Заради дефицита, породен от затруднените доставки на слънчогледово олио. Брашно и други стоки, в търговския обект позволяват закупуването само на една бутилка на човек, пише немското издание Focus.de.

Спорът за олиото е ескалирал до такава степен, че се наложило на място да пристигне полицейски екип. Органите на реда обаче не установили агресорите. Те напуснали обекта веднага, след като разбрали, че има подаден сигнал. Полицията проверява сигнала за заплахи.

Повишаването на цените на енергията, горивата и храните и частично празните рафтове на супермаркетите във войната в Украйна тревожат много хора, коментира изданието, цитирано от "Телеграф".

Коментари

Новини Варна