IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
15:15 | 6 април 2022
Обновен: 01:26 | 29 април 2024

Почина Владимир Жириновски

Той бе в кома след COVID-19 от седмици, ваксиниран е 8 пъти против вируса

По материала работи: Слав Велев
Почина Владимир Жириновски

"На 75-годишна възраст, след тежко и продължително боледуване, почина Владимир Волфович Жириновски. Ярък, талантлив политик. Човек, който дълбоко е разбирал как функционира светът и е предвиждал много неща.". Това написа в телеграм канала си председателят на Държавната дума на РФ Владимир Володин.

Крайнодесният политик бе в кома през последните седмици. Ваксиниран 8 пъти, преди време той бе приет в болница с COVID-19.

Приживе Жириновски беше известен с провокативното си поведение и антизападните си тиради, които успяха да го задържат във фокуса на обществения живот в Русия над три десетилетия.

Жириновски бе ръководител на групата на ЛДПР в Държавната дума. Винаги е бил в центъра на събитията, посочва в съобщението за кончината на знаковия политик Володин.

И още: „Личността му е толкова значима, че без него е трудно да си представим историята на развитието на политическата система на съвременна Русия.

Най-добрата оценка за работата му е непоколебимата подкрепа на избирателите.

Това е незаменима загуба за всички нас. Нека споменът за него винаги да бъде в сърцата ни“.

Коментари

Новини Варна