IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
09:10 | 7 април 2022
Обновен: 06:48 | 19 април 2024

Реал докосна 1/2-финалите след нов рецитал на Бензема

"Жълтата подводница" торпилира трагичен Байерн

По материала работи: Слав Велев
Реал докосна 1/2-финалите след нов рецитал на Бензема

Реал Мадрид е на крачка от класиране на 1/2-финалите в Шампионска лига, след като победи с 3:1 Челси на "Стамфорд Бридж".

В герой за "Кралете" отново се превърна обичайният заподозрян Карим Бензема. Френската звезда наниза втори пореден хеттрик в елиминациите на турнира, след като на 1/8-финалите самостоятелно се разправи и с ПСЖ.

Шампионът на Европа също имаше своите шансове, но фрапантна грешка на Едуар Менди и невероятни намеси на Тибо Куртоа, наклониха везните в полза на "белите".

Така Реал е съвсем близо да си отмъсти на Челси за миналогодишното отпадане от 1/2-финалите на турнира. Реваншът на "Сантяго Бернабеу" ще се играе след седмица, а победителят от двойката чака Манчестър Сити или Атлетико Мадрид.

Сблъсъкът очаквано започна на много високо темпо и положения пред двете врати не липсваха. Още в самото начало Кай Хаверц стреля, но в аут. Отговорът на Реал не закъсня. След страхотна атака, при която Карим Бензема отигра с пета, топката стигна до Винисиус Жуниор. Той финтира защитник и шутира силно, но разтресе напречния стълб.

След четвърт час игра Рийс Джеймс отправи силен удар от фаул на отлична позиция, но Тибо Куртоа беше на мястото си и отрази. Между 21-ата и 24-ата минута дойдоха моментите на Бензема да демонстрира страховития си голов нюх.

Първо Винисиус преодоля персоналния си пазач и центрира в наказателното поле, откъдето Бензема засече с глава за 1:0! Само 180 секунди по-късно френският стрелец отново се разписа с глава. Този път подаването беше на Лука Модрич и за звездата на Реал не беше проблем отново да преодолее Едуар Менди за 2:0! 

Малко по-късно Харвец поиска дузпа, но претенциите му останаха неуважени. В 33-ата минута "Кралете" можеха тотално да сломят шампиона на Европа. Даниел Карвахал нахлу в наказателното поле и пусна пас пред голлинията. Менди не се намеси добре, но Тиаго Силва успя да изчисти. 

В 38-ата минута Силва беше изпуснат след изпълнение на корнер и засече, но покрай целта. В 40-ата минута Челси се върна в мача. Жоржиньо прати превъзходно центриране, Хаверц изскочи от втора позиция и забоде топката с глава пред погледа на безпомощния Куртоа за 1:2!

Двубоят продължи да бъде много напечен и секунди по-късно Реал можеше да убие ентусиазма на Челси от гола. Модрич изведе Бензема на чиста позиция, но буквално сантиметри разделиха нападателя от втори пореден хеттрик в елиминациите на Шампионска лига.

На почивката Томас Тухел взе мерки и пусна в игра Матео Ковачич и Хаким Зиеш, съответно на местата на Андрес Кристенсен и Н‘Голо Канте. Това означаваше и промяна на схемата и от 3-5-2 Челси заигра с 4-3-3.

Но второто полувреме започна с кошмарна грешка на Менди, след която Бензема оформи хеттрика си. Антонио Рюдигер подаде към излезлия далеч напред страж, той се опита да върне на защитника, но французинът пресече паса и вкара в опразнената врата за 3:1!

Челси не се предаде и малко по-късно Сезар Аспиликуета отправи удар точно към сглобката и вече беше готов да празнува, но Куртоа с извънземна намеса изби. В 67-ата минута резервата Ромелу Лукаку беше изпуснат и засече с глава, но в аут.

Секунди по-късно белгиецът изпусна златен шанс за гол. Лукаку беше оставен непокрит на границата на вратарското поле и стреля, но отново покрай целта. Пропуските за Челси продължиха с пълна сила, след като и Мейсън Маунт не уцели вратата.

В 79-ата минута домакините най-накрая настроиха мерника си отново, след точен удар на Хаверц, но той беше слаб и Куртоа улови без проблеми. 6 минути по-късно и Джеймс шутира опасно към долния ляв ъгъл, но отново Куртоа спаси. В добавеното време Хаким Зиеш не уцели вратата, нов гол не падна и Реал спечели с 3:1.

Челси – Реал Мадрид 1:3

Голмайстори: 0:2 Бензема (21, 24), 1:2 Хаверц (40), 1:3 Бензема (46)

Челси: 16. Едуар Менди, 4. Андреас Кристенсен (46-Ковачич), 6. Тиаго Силва, 2. Антонио Рюдигер, 24. Рийс Джеймс, 7. Н‘Голо Канте (46-Зиеш), 5. Жоржиньо (64-Лофтъс-Чийк), 19. Мейсън Маунт, 28. Сесар Аспиликуета, 29. Кай Хаверц, 10. Кристиан Пулишич (64-Лукаку)
Мениджър: Томас Тухел 

Реал: 1. Тибо Куртоа, 2. Дани Карвахал, 3. Едер Милитао (64-Начо), 4. Давид Алаба, 23. Ферлан Менди, 10. Лука Модрич, 14. Каземиро, 8. Тони Кроос (74-Камавинга), 15. Федерико Валверде (86-Себайос), 9. Карим Бензема (86-Бейл), 20. Винисиус Жуниор
Треньор: Карло Анчелоти

Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж"
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)
Жълти картони: Рюдигер (Челси); Милитао (Реал)

В другия мач снощи "Жълтата подводница" торпилира трагичен Байерн. 

Смелият Виляреал удари апатичния Байерн Мюнхен само с 1:0 в първи четвъртфинален двубой на Шампионската лига, игран на стадион "Керамика".

Европейският шампион за 2020 година изигра изключително слабо първо полувреме, в което не отправи нито един точен удар. Виляреал откри резултата още в осмата минута чрез Арно Данжума, а късметлийският гол на Франсес Коклен преди паузата правилно беше отменен заради засада.

Пародийното представяне на баварците продължи и след почивката, защото гредата отказа Жерард Морено. Малко след това последният прехвърли допусналия голям гаф Мануел Нойер, но топката мина покрай целта. До края на срещата 6-кратният първенец на Стария континент така и не успя да обърне развоя на нещата, правейки един от най-слабите си международни мачове напоследък.

Реваншът е на 12 април на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.

Момчетата на Юлиан Нагелсман започнаха по-активно, но в осмата минута бяха наказани при първата опасна акция на "жълтата подводница". Даниел Парехо получи отдясно и нанесе нещо средно между удар и центриране. За негов късмет топката попадна право в обсега на Арно Данжума, който вкара с шут от движение пред погледа на покрилия засадата Джошуа Кимих.

Испанците не успяха да наложат някакъв териториален превес след ранното си попадение, но постигнаха нещо доста по-важно: успяха да укротят баварците. Байерн беше като вцепенен и не успяваше да си върне наложения от самото начало ритъм.

Чак в средата на първото полувреме мюнхенци демонстрираха пулс, но грешникът при гола на домакините Кимих би много далеч от левия страничен стълб. 

Скучното първо полувреме не предлагаше нищо интересно, но пет минути преди почивката топката отново се озова в мрежата зад Мануел Нойер. Франсес Коклен се опита да центрира отляво, но ритна топката лошо и тя се озова в горния десен ъгъл. Попадението обаче правилно беше отменен заради видима с просто око засада.

Калпавата в този мач атака на Байерн беше подпомогната от Алфонсо Дейвис в началото на второто полувреме, но канадецът би неточно. След това и Кимих пробва прострелно центриране, което не даде нужния резултат. 

И докато мнозина се питаха кога ще дойде изравнителният гол, гредата спря Виляреал от това да поведе с 2 гола. Нойер не реагира по най-добрия начин при далечния снаряд на Жерард Морено, а топката разтресе левия страничен стълб. Минути след това Дейвис блокира Морено в последния момент в малкия пеналт...

Невероятният късмет за безумно слабия днес Байерн продължаваше - в средата на втората част Нойер направи невиждана досега грешка в кариерата си. Излезлият отново в ролята на стопер Ману буквално подари топката на Жерард Морено, който пробва да го прехвърли, но кълбото мина покрай десния страничен стълб!

Анемичната реакция на Байерн се състоеше в точен, но слаб шут на Дейвис, както и в блокиран опит на Кимих. И буквално секунди след това Виляреал отново изпорти златен шанс при карамбол в наказателното поле на германския хегемон.

Влезлият като резерва Лерой Сане се опита да вкара повече импулс в играта на гостите, но шутът му в 82-ата минута накара вратаря Джеронимо Рули да улови спокойно. Малко след това на отсрещната врата Педраса би много неточно при отлична възможност за Виляреал.

В добавеното време Байерн сътвори прилична атака, завършена точно, но сравнително слабо от Кингсли Коман.

Виляреал - Байерн Мюнхен 1:0

1:0 Арно Данжума - 8'

Още спортни новини четете на "GOL.bg"

Коментари

Новини Варна