IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
14:40 | 9 април 2022
Обновен: 00:12 | 5 май 2024

Украйна очаква да получи статут на страна кандидатка за членство в ЕС през юни

Изявлението идва ден след визитата в Киев на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен

По материала работи: Ставри Таргов
Украйна очаква да получи статут на страна кандидатка за членство в ЕС през юни

Олга Стефанишня

Украйна очаква да получи статут на страна кандидатка за членство в Европейския съюз през юни. Това заяви Олга Стефанишня - вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна, съобщи „Гардиън“.

В публикация в Туитър тя написа, че страната е готова да се движи бързо към членството в Европейския съюз.

Изявлението идва ден, след като председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обеща на Украйна бърз отговор за желанието да се присъедини към Общността.

На съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски Урсула фон дер Лайен му връчи въпросника, който е началната фаза към решението Украйна да получи статут на страна-кандидат.

Това решение няма да отнеме, както обикновено, години, а седмици. Зеленски обеща да върне отговорите на въпросника до няколко дни, съобщава БНР.

Коментари

Дикова ( преди 2 години )
Ние сме най-старата държава в Европа и колко чакахме да ни приемат в ЕС.Украйна ще влезе в ЕС,заради това,че от 2014г. Избиха хиляди рускаговорящи.Да не се забравя ,че Зеленски е хазарски еврей и може би се надява Украйна да стане държава на хазартните евреи.Не ми се иска да съм част от такава ЕВРОПА.Приятели гордейте се,че сте българи.Нашите предци са завоювали това място и са дошли тук със писменост,могли са да строят стабилни сгради,имали са канализации.Дали сме Азбука на славяните .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна