IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
16:40 | 16 април 2022
Обновен: 09:12 | 23 март 2024

Путин: Глоба или арест, ако сравниш Русия с нацистка Германия

Това предвижда нов закон

По материала работи: Ставри Таргов
Путин: Глоба или арест, ако сравниш Русия с нацистка Германия

Руският президент Владимир Путин подписа закон за глобите, които ще се налагат за идентифициране на СССР и нацистка Германия. Документът е публикуван на портала за правна информация, пише "Стандарт".

Според закона гражданите носят отговорност под формата на глоба в размер на 1000 до 2000 рубли или административен арест за срок до 15 дни. За длъжностни лица глобата ще бъде от две хиляди до четири хиляди рубли, за юридически лица - от 10 хиляди до 50 хиляди рубли.

Освен това за повторно нарушение се установява глоба в размер от 2,5 хиляди до 5 хиляди рубли или арест за срок до 15 дни, се казва в документа.

По-рано законът беше приет от депутатите на Държавната дума на последното, трето четене. Председателят на комисията по култура на Думата Елена Ямполская каза, че участниците в телевизионни и радиопредавания, които говорят публично, могат да получат глоби за изравняване на ролята на СССР и нацистка Германия във войната. Роскомнадзор и прокуратурата ще наблюдават нарушенията , добави тя, цитирана от Лента ру.

Коментари

Новини Варна