IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
09:45 | 20 април 2022
Обновен: 15:13 | 29 април 2024

Кърджалийски "Голф" под обстрел в Украйна. Гръмнато стъкло, шофьорът?

Колата е имала валидна "Гражданска отговорност" в България до началото на 2019 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Кърджалийски "Голф" под обстрел в Украйна. Гръмнато стъкло, шофьорът?

Снимка Кадър от btvnovinite

Автомобил с български номера е сред обстрелваните от танкове край Киев, предаде екип на bTV, открил останките от превозното средство на паркинг в Ирпен.

Стреляно е в задното ѝ стъкло и то е счупено. Проверка в Гаранционния фонд показва, че колата е имала валидна "Гражданска отговорност" в България до началото на 2019 г.

Колата, зелен "Фолксваген Голф", е с регистрация в Кърджали, нейн собственик е кърджалийска фирма, занимаваща се с даване на коли под наем и търговия с авточасти. Едноличен собственик на капитала е турски гражданин.

У нас той е свързан с още една фирма - отново в южния град. Тя е със сходен предмет на дейност, като включва също сервизна дейност, продажба на коли и подобни. В нея като съдружници влизат още граждани на Австралия, Русия и Украйна.

На паркинг в Ирпен са събрани автомобили, пострадали при руските атаки край Киев. Повечето от тях са с изпочупени при обстрел предни стъкла. Някои имат следи от изстрели с леко оръжие или картечен огън, но има и пострадали от снаряди и даже премазани от бойна техника.

От колите са иззети множество веществени доказателства, пише Dnes.dir.bg.

Коментари

И какво от това ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна