IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
15:20 | 24 април 2022
Обновен: 14:37 | 29 април 2024

Израел премахна маските на закрито

Изискването беше в сила в продължение на близо година

По материала работи: Ставри Таргов
Израел премахна маските на закрито

Израел премахна изискването за носене на маски на закрито, което беше в сила в продължение на близо година, на фона на продължаващия спад на броя на новите случаи на заразяване с коронавирус, съобщава Асошиейтед прес.

Изискването престана да важи в събота вечер. Носенето на маски остава задължително в болници, домове за възрастни хора и на международни полети.
Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел спадна до около 200 на ден.

От началото на пандемията Израел регистрира над четири милиона случая на заразяване с коронавируса и най-малко 10 658 смъртни случая, като над една пета от тях са отчетени след януари, съобщи израелското здравно министерство.

Над 72% от 9,4-милионното население на страната са ваксинирани с поне една доза от ваксината на "Пфайзер/Бионтех" и почти половината са ваксинирани с три дози.

Израел затвори границите си през ноември след появата на новия вариант Омикрон на коронавируса, но впоследствие отново ги отвори за чуждестранни посетители и премахна почти всички антиковидни ограничения, съобщава "Труд".

Коментари

Новини Варна