IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:45 | 26 април 2022
Обновен: 19:25 | 24 април 2024

Мъск купи Twitter. Брои 44 млрд. долара

Според Forbes той е най-богатият човек в света, като нетното му състояние се оценява на 273,6 млрд. долара

По материала работи: Слав Велев
Мъск купи Twitter. Брои 44 млрд. долара

Снимка: GettyImages

Управителният съвет на Twitter се съгласи с предложението за поглъщане на стойност 44 млрд. долара (34,5 млрд. паунда) от милиардера Илон Мъск.

Милиардерът, който направи шокиращата оферта преди по-малко от две седмици, заяви, че Twitter има "огромен потенциал", който той ще разгърне.

Така се финализира процеса, който започна преди по-малко от месец.

Илон Мъск също така призова за редица промени - от облекчаване на ограниченията върху съдържанието до премахване на фалшивите акаунти, отбелязва Би Би Си.

Според списание Forbes Илон Мъск е най-богатият човек в света, като нетното му състояние се оценява на 273,6 млрд. долара, което се дължи най-вече на дяловото му участие в управляваната от него компания за производство на електромобили Tesla. Той ръководи и аерокосмическата компания SpaceX.

"Свободата на словото е в основата на функциониращата демокрация, а Twitter е цифровият градски площад, където се обсъждат жизненоважни за бъдещето на човечеството въпроси", заяви Илон Мъск в изявление, с което обяви сделката.

"Искам също така да направя Twitter по-добър от всякога, като усъвършенствам продукта с нови функции, направя алгоритмите с отворен код, за да увелича доверието, победя спам ботовете и удостоверя всички хора", добави предприемачът.

"Twitter има огромен потенциал - очаквам с нетърпение да работя с компанията и общността от потребители, за да го отключим."

Брет Тейлър, председател на управителния съвет на Twitter, заяви, че той е провел "цялостен процес" за оценка на предложенията на Мъск за фирмата.

"Предложената транзакция ще осигури значителна парична премия и ние вярваме, че това е най-добрият път напред за акционерите на Twitter", каза Брет Тейлър.

Коментари

Новини Варна