IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
09:45 | 28 април 2022
Обновен: 07:55 | 4 май 2024

Мълниеносен удар за всеки, който се меси… Путин не си поплюва!

Решението за подобни удари вече е взето от руското правителство

По материала работи: Ставри Таргов
Мълниеносен удар за всеки, който се меси… Путин не си поплюва!

Всеки, който се опита да се намеси в ситуацията в Украйна с враждебни действия срещу Русия, ще получи мълниеносен удар. И решението за подобни удари вече е взето от руското правителство.

Това заяви президентът на Руската федерация Владимир Путин в речта си при откриването на редовното заседание на президиума на Съвета на законодателите на Русия, което се проведе в сряда в Москва, цитиран от РИА “Новости”.

Според Путин западът е отредил на народа на Украйна съдбата на “разходен материал” и това е факт, който украинските граждани сами вече започват да осъзнават. Руският президент за пореден път подчерта, че Москва не може да си позволи създаването до своите граници на русофобско-настроени режими, подобни на този, който управлява Украйна.

Владимир Путин настоя, че неприятелите на Русия са форсирали създаването на геополитическо оръжие, залагайки на русофобия и неонацизъм и превръщайки Украйна в анти-Русия.

“Неприятелите на нашата страна форсираха създаването на ново геополитическо оръжие. По себе то не е нищо ново, но безусловно му дадоха сили и нов импулс. Заложиха на русофобия и неонацизъм. И година след година нагло и безцеремонно съседната на нашата страна Украйна, в анти-Русия”, заяви Путин пред руските законодатели от двете камари на законодателното събрание.

В изказването си Владимир Путин обърна особено внимание, че плановете “на противниците на Русия” да задушат страната със санкции са се провалили.

Според него опонентите на Русия в глобален план отдавна водят икономическа война срещу Русия и “стъпка по стъпка използват всички поводи, а понякога и без повод, за да въвеждат нови икономически ограничения”.

“Сегашните им планове за икономическо задушаване така или иначе се провалиха”, подчерта Путин. Руският президент настоя, че “толкова огромна страна като Русия” не е нужна никому, защото представлява опасност за Запада.

“Толкова самостоятелна, голяма, огромна страна, по техните представи (на Запада) не е необходима. Те смята че тя представлява, само заради самото си съществуване, опасност. Същевременно това съвсем не е така, защото те сами представляват опасност за целия свят”, подчерта още Владимир Путин в обръщението си.

По отношение на конфликта в Украйна Владимир Путин настоя,че в сички задачи на “специалната операция в Донбас ще бъдат безусловно изпълнени” и настоя, че руското министерство на отбраната в най-скоро време ще представи данни за виновни в извършването на военни престъпления в Украйна.

“Преди дни на заседание на колегията на Главната прокуратура говорихме за нуждата от събирането на подробна и неопровержима база данни за всички чудовищни престъпления, нарушения на нормите на международното хуманитарно право, от страна на неонацистите, наемниците, доказателства за които се получават все повече и повече”, заяви още Путин, цитиран от "Труд".

Коментари

Новини Варна