IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
10:45 | 28 април 2022
Обновен: 20:49 | 27 март 2024

Милионер, вдигнал 417 км/час на пътя, оправдан от съда (ВИДЕО)

Той е избрал най-подходящото време и условия, за да може тестът да мине без произшествия

По материала работи: Ставри Таргов
Милионер, вдигнал 417 км/час на пътя, оправдан от съда (ВИДЕО)

През миналото лято чешкият милионер Радим Пасер си направи рискован експеримент, като реши да види какво скорост може да развие неговото Bugatti Chiron. Цифрата 417 км/ч впечатли не само феновете на автомобилите, но и германската прокуратура.

Пасeр избра за място на опита си магистрала в Германия, на която няма ограничение на скоростта. На отсечка с дължина 9,6 км милионерът вдигна 417 км/ч, като публикува видео в своя YouTube-канал.

След като гледаха записа, право-охранителните органи започнаха разследване срещу бизнесмена. Тъй като на аутобана няма ограничение на скоростта, нямаше как на Пасер да бъде повдигнато обвинение в превишена скорост и затова той беше обвинен в незаконно състезание и безразсъдно шофиране. Имаше дори опасност чехът да влезе в затвора за срок от 2 до 7 години, както и да плати огромна глоба.

В крайна сметка обаче прокуратурата не успя да докаже нито едното, нито другото, тъй като Пасер се е състезавал сам със себе си, като е взел нужните мерки, за да обезопаси трасето. Той е избрал най-подходящото време и условия, за да може тестът да мине без произшествия, пише automedia.investor.bg.

Коментари

Новини Варна