Варна 13°
fallback
Свят
10:45 | 28 април 2022
Обновен: 08:08 | 23 април 2024

Милионер, вдигнал 417 км/час на пътя, оправдан от съда (ВИДЕО)

Той е избрал най-подходящото време и условия, за да може тестът да мине без произшествия

По материала работи: Ставри Таргов

През миналото лято чешкият милионер Радим Пасер си направи рискован експеримент, като реши да види какво скорост може да развие неговото Bugatti Chiron. Цифрата 417 км/ч впечатли не само феновете на автомобилите, но и германската прокуратура.

Пасeр избра за място на опита си магистрала в Германия, на която няма ограничение на скоростта. На отсечка с дължина 9,6 км милионерът вдигна 417 км/ч, като публикува видео в своя YouTube-канал.

След като гледаха записа, право-охранителните органи започнаха разследване срещу бизнесмена. Тъй като на аутобана няма ограничение на скоростта, нямаше как на Пасер да бъде повдигнато обвинение в превишена скорост и затова той беше обвинен в незаконно състезание и безразсъдно шофиране. Имаше дори опасност чехът да влезе в затвора за срок от 2 до 7 години, както и да плати огромна глоба.

В крайна сметка обаче прокуратурата не успя да докаже нито едното, нито другото, тъй като Пасер се е състезавал сам със себе си, като е взел нужните мерки, за да обезопаси трасето. Той е избрал най-подходящото време и условия, за да може тестът да мине без произшествия, пише automedia.investor.bg.

Автор на статията:
Ставри Таргов
съд милионер 417 км/час на пътя
0 коментара
fallback
fallback