IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
11:00 | 2 май 2022
Обновен: 13:39 | 23 април 2024

Тръмп: САЩ изгуби енергийната си независимост при Байдън

На някои места бензинът струва 8 долара за галон

По материала работи: Ставри Таргов
Тръмп: САЩ изгуби енергийната си независимост при Байдън

Доналд Тръмп заяви, че сегашното ръководство на САЩ е загубило енергийната независимост на страната и е трябвало да "моли за милост" ОПЕК и Русия. Бившият стопанин на Белия дом каза това пред свои последователи в Небраска.

"Можете да съберете петима от най-лошите президенти в американската история - и те не са успели да нанесат щетите, които Джо Байдън нанесе на страната ни само за 16 месеца", заяви Тръмп.

"Това е пълен провал, огромен провал. Обърнете внимание на фактите. На някои места бензинът струва 8 долара за галон. Постигнах това, което някои хора смятаха за напълно невъзможно. Бяхме енергийно независими", подчерта Тръмп, цитиран от БГНЕС.

Според него сегашната администрация на САЩ е загубила доминиращата си позиция в областта на енергетиката. "Те молеха за милост ОПЕК, Русия, Венецуела и Иран", каза бившият американски президент, съобщава Bgonair.bg.

Коментари

Новини Варна