IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
16:15 | 16 май 2022
Обновен: 19:51 | 16 март 2024

Путин с доказателства за US биолабораториите в Украйна (ВИДЕО)

Събирали биологичен материал и подготвяли опасни болести, заяви президентът на Русия

По материала работи: Слав Велев
Путин с доказателства за US биолабораториите в Украйна (ВИДЕО)

Снимка и ВИДЕО: YouTube

Целта на американските биолаборатории в постсъветското пространство е да събират биологични материали и да изследват спецификата на разпространението на вирусите, заяви руският президент Владимир Путин. Той припомни, че Русия отдавна алармира за военно-биологичната активност на САЩ в региона, предаде ТАСС.

"Както знаете, Пентагонът е създал десетки специализирани биолаборатории и центрове в нашия общ регион. И те в никакъв случай не се занимават с оказване на медицинска помощ на населението на тези страни. Основната им задача е да събират биологични материали и изучават за свои цели спецификата на разпространението на вируси и опасни болести“, каза Путин по време на среща на върха на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ) в Москва.

„Сега в хода на специална операция в Украйна са получени документални доказателства, че в непосредствена близост до нашите граници всъщност са създадени компоненти на биологични оръжия, в нарушение на конвенциите за забрана на биологични оръжия. Разработваха се възможни методи и механизми за дестабилизиране на епидемиологичната обстановка в постсъветското пространство“, каза Путин, цитиран от Интерфакс.

Коментари

Новини Варна