IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
13:30 | 21 май 2022
Обновен: 14:29 | 17 април 2024

Гърция погва куфарните търговци по границата

Засилват контрола на "Промахон" върху стоките от България

По материала работи: Слав Велев
Гърция погва куфарните търговци по границата

Снимка: Архив, Гранична полиция

По настояване на търговците от Серес на граничния пункт „Промахон“ започват силен контрол на вноса на стоки от България, предаде БНР. Гърците не спират да пътуват до България за снабдяване със стоки и бензин.

Нелегалният внос на стоки от България нанася огромни щети на търговците в района на Серес, съобщават от Търговската камера. В сферата на мерки съвместно с Държавната агенция по контрол на стоките на граничния пункт „Промахон“ ще действа постоянен екип по контрол на вносните стоки.

Председателят на Търговската камара в Серес Атанасиос Малиара съобщи, че Съюзът на търговците се опитва от няколко години да води борба с нелегалния внос на стоки, които в повечето случаи са некачествени, но се продават на ниска цена и това привлича клиентите.

И в други погранични райони в близост до българската граница като Драма, Комотини и Ксанти търговците се оплакват, че забелязват рязък спад на оборота, защото гърците си пазаруват в България дори и хранителни стоки.

"Поне един път на седмица пътуваме до България, защото там повечето стоки са на половин цена", съобщават гърците.
 

Коментари

Новини Варна