IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
10:15 | 30 май 2022
Обновен: 10:30 | 25 април 2024

Говорит Москва! Агент на ФСБ разкри: Лекарите дават 3 г. живот на Путин

Лавров: Лъжат! Президентът е напълно здрав!

По материала работи: Слав Велев
Говорит Москва! Агент на ФСБ разкри: Лекарите дават 3 г. живот на Путин

Владимир Путин е бил предупреден, че му остават до три години живот, твърдят източници от руското разузнаване, които все повече се тревожат за болния си лидер, съобщи в. “Дейли Мейл”. Служител на ФСБ описа състоянието на руския президент като “тежка форма на бързо прогресиращ рак”. Информацията идва, след като се засилиха спекулациите, че Путин страда от някаква форма на сериозно заболяване на фона на инвазията в Украйна. Шпионинът обяснява, че на стопанина на Кремъл му остават “не повече от две до три години” и той също така губи зрението си. Новината за неизлечимото заболяване на руския лидер се появи в тайно съобщение на руски агент до избягалия бивш служител на ФСБ Борис Карпичков.

В него се разказва, че Путин отказва да носи очила поради опасения, че това ще покаже форма на слабост, а заради състоянието си той се нахвърлял върху подчинените си с неконтролирана ярост. През миналата седмица имаше информация, че Путин е претърпял успешна операция от рак този месец и се възстановява след съвета на медиците, че лечението е от съществено значение. Според други източници от Москва здравето на руския лидер е толкова лошо, че той не е в състояние да поддържа концентрация за дълги периоди от време, без да прави почивки.

Кремъл не коментира последните твърдения за здравословното състояние на президента, но редовно отрича, че той страда от каквито и да е трудности. Същевременно руски спецчасти са получили задачи да преследват и убиват висши украински служители в източната част на Украйна. Твърди се, че регионалните лидери са постоянно в движение, за да избягват ескадроните на смъртта, напомнящи за червения терор, извършен от болшевиките след Първата световна война. Силите на Путин пък вече контролират 95% от Луганск. “Условията в Донбас са неописуемо трудни, докато Русия се опитва да овладее цялата територия на Донецка и Луганска област, и Киев съзнава, че не може да си върне всичко окупирано от Москва по военен път”, обяви на свой ред украинският президент Володимир Зеленски. Той изрази увереност, че завзетите от нахлуването на 24 февруари насам земи ще бъдат отвоювани, но това, изглежда, няма да стане с останалите. По данни на украинското министерство на отбраната досега са убити 12 руски генерали във войната. Според информацията Москва е загубила и значително количество тежка техника - например 2226 колесни превозни средства (включително танкове) и 380 самолети и хеликоптери.

Освобождаването на украинския регион Донбас е "безусловен приоритет" за Москва, докато други украински територии трябва сами да решават бъдещето си.

Това заяви в неделя руският външен министър Сергей Лавров в интервю за френския телевизионен канал TF1.

Той повтори твърденията на Москва, че нейната "специална военна операция" в Украйна е да демилитаризира съседа си след вълни от разширяване на НАТО на изток и да я очисти от това, което тя вижда като "нацистки" национализъм. Киев и западните страни виждат тези твърдения като неоснователен предлог за заграбване на земя.

"Освобождението на областите Донецк и Луганск, признати от Руската федерация като независими държави, е безусловен приоритет", каза Лавров, според текст, публикуван от руското външно министерство.

За останалите територии в Украйна той каза: "Не вярвам, че ще се радват да се върнат под властта на неонацистки режим, който доказа, че е русофобски по същество. Тези хора трябва сами да решат."

Нахлуването на Русия, каза той, е станало "неизбежно", след като западните страни не са се вслушали в това, което той определи като предупреждения за пренебрегването на Украйна и военните атаки срещу нейните рускоговорящи граждани.

Украйна отрече да е извършвала подобни атаки.

През последните седмици Русия съсредоточи усилията си върху Донбас, след като се оттегли от неуспешното настъпление към Киев и други украински региони.

"Да, убиват се хора", каза Лавров. "Но операцията отнема толкова много време, главно защото участващите руски войници са под категорични строги заповеди да избягват атаки и удари по цивилна инфраструктура".

Войната, която продължава вече четвърти месец, уби хиляди хора в Украйна и разсели милиони. По данни на ООН повече от 6,7 милиона бежанци са избягали от Украйна от 24 февруари насам.

Има данни около 14 388 случая на предполагаеми руски военни престъпления, разследвани от Генералната прокуратура на Украйна и няколко руски войници са се признали за виновни по случаи на обстрел на Украйна и убийство на цивилни.

Коментари

Новини Варна