IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
11:20 | 5 юни 2022
Обновен: 23:44 | 23 април 2024

Дмитрий Медведев със заплаха за оръжия, получени от САЩ

Москва ще нанесе смъртоносен удар по центровете за вземане на решения, предупреди той

По материала работи: Ставри Таргов
Дмитрий Медведев със заплаха за оръжия, получени от САЩ

Москва ще нанесе смъртоносен удар по центровете за вземане на решения, ако Киев използва оръжия, получени от САЩ, срещу руски територии. Това каза заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в интервю за „Ал Джазира“.

„Ако тези оръжия бъдат използвани срещу руски територии, въоръжените сили на страната ни няма да имат друг избор, освен да действат, и да унищожат центровете за вземане на решения“, каза той.

Зам.-шефът на Съвета за сигурност подчерта: „Всички разбират за какви центрове става дума – това е и Министерството на отбраната, и Генералния щаб, и всичко друго.

Но трябва да разберете, че центровете за вземане на окончателни решения в този случай, за съжаление, дори не се намират на територията на Киев.

Следователно това със сигурност е заплаха, която ще трябва да бъде взета предвид".

Според него Москва е обърнала внимание на промяната в позицията на Вашингтон относно доставките на оръжие за Украйна. „Първоначално президентът Джо Байдън каза, че няма да доставят ракетни системи за многократно изстрелване, особено такива с далечен обсег . И след това тази позиция беше коригирана и беше обявено, че във всеки случай някои типове като HIMARS ще бъдат доставени“, каза Медведев.

И въпреки че според него тези ракетни системи „нямат толкова голям обсег, те все пак представлява очевидна заплаха за Русия“, пише "Телеграф".

Коментари

Новини Варна