IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
09:30 | 13 юни 2022
Обновен: 08:30 | 23 април 2024

Парадокс: Цените на бензина свалиха US полицаи от патрулките!

В някои щати горивото поскъпна близо 2 пъти

По материала работи: Ставри Таргов
Парадокс: Цените на бензина свалиха US полицаи от патрулките!

Цената на бензина в САЩ се е повиши толкова много, че полицаите в някои щати трябва да се откажат от използването на служебни превозни средства и да се опитат да свършат максимално работата или от офиса, или чрез телефонни обаждания. Просто съществуващите бюджети на служителите на реда вече са изчерпани, а новите все още не са приети, съобщава Fox News.

Особено трудна е ситуацията в щата Мичиган, където средната цена на бензина се повиши от 2,198 долара за галон до 5,214 долара. Оказва се, че в бюджета на местната полиция няма средства за закупуване на гориво за патрулни автомобили.

Едно от най-силно засегнатите от кризата управления е офисът на шерифството в окръг Изабела. Неговият шеф Майкъл Мей официално обяви, че парите за бензин са свършили и сега служителите са инструктирани да приемат обаждания от жителите, без да посещават местопроизшествието. А това му навлече много критики от страна на населението.

От полицията се опитаха да успокоят ситуацията, като заявиха, че нейните служители ще продължат да патрулират в районите и ще реагират своевременно на обаждания, изискващи присъствието на служители на реда, но това местните жители са сериозно притеснени и са готови да протестират.

Сериозен проблем са органите на реда в окръг Изабела е, че те използват специални седани Dodge Charger Pursuit, които са оборудвани с 3,6-литров V6 турбо двигател или HEMI 5,7-литров V8. Преди кризата с горивото техният разход на гориво не беше проблем, но сега полицаите са принудени да пестят пари, пише automedia.investor.bg.

Коментари

Новини Варна