IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
11:40 | 13 юни 2022
Обновен: 12:57 | 27 март 2024

Бал на разрухата: Украински абитуриенти във взривена гимназия

Снимки от такива фотосесии се появиха в социалните мрежи

По материала работи: Ставри Таргов
Бал на разрухата: Украински абитуриенти във взривена гимназия

В Черниговска област в Украйна абитуриенти си правят фотосесии на фона на руините, за да оставят спомени от войната и абитуриентските партита, които не се състояха, предаде UNIAN. Снимки от такива фотосесии се появиха в социалните мрежи, пише 24 часа.

Средно училище в Новгород-Северск на страницата си във Facebook публикува снимка на абитуриенти на фона на руините на училището. То бе разрушено на 12 май в резултат на ракетна атака на руски войски.

"Те откраднаха детството им, празника на последния звънец и абитуриентското парти“, се казва в публикацията. В коментарите участниците пишат за емоциите си, „болка и сълзи заради неизтанцувания валс, заради разрушените планове, заради откраднатата младост“.

Също така, фотосесии на фона на разрушени сгради бяха направени от възпитаници на три класа на черниговските училища. Идеята е предложена от фотограф от Ивано-Франковск Станислав Сеник. Той засне абитуриентите в Чернигов на фона на разрушен хипермаркет в областния център, близо до руините на къща на улица „Чорновола“, където 47 души загинаха от въздушен удар, близо до разрушен хостел в микрорайон Шерстянка.

Фотографът е убеден, че истинската стойност на тези снимки ще стане ясна след 5-6 години, допълва УНИАН.

Коментари

Новини Варна