IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:15 | 23 юни 2022
Обновен: 21:27 | 25 април 2024

Захарова се присмя на Петков

В списъка с отговорните за поражението му липсва Батман и Жената котка, жегна го говорителят на МВнР на Русия

По материала работи: Слав Велев
Захарова се присмя на Петков

Говорителят на МВнР на Русия Мария Захарова се подигра на премиера на България Кирил Петков по повод изказването му вчера след загубения вот на доверие в парламента. "За мен беше чест да ръководя правителство, свалено от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова", заяви Петков.

"Премиерът на България обвини трима политици и посланика на Русия в оставката си. В списъка с отговорните за поражението на Петков липсва Батман и Жената котка. Вероятно е уморен от говорене", написа Захарова.

Руският посланик в Москва Елеонора Митрофанова също отговори на обвиненията на премиера в оставка на България Кирил Петков с ирония, който я обвини за свалянето си от поста, съобщават руските медии.

"Петков намери удобно за себе си обяснение, нали сега Русия е виновна за всичко", заяви Митрофанова в ефира на тв канала "Россия 24", предава "Епицентър".

Ръководителят на руската дипломатическа мисия припомни, че година по-рано в България имаше "огромна правителствена и парламентарна криза", когато на три пъти се проведоха парламентарни избори.

"Накрая събраха парламент, но много разнопосочен. За да преодолеят кризата, беше сформирано коалиционно правителство", припомни посланикът.

"Продължаваме промяната", оглавена от Кирил Петков, е абсолютно нова партия. Те правеха добро впечатление, като твърдяха: "Ние не сме нито десни, нито леви - ние сме за България, което се приемаше със симпатии от българския народ", отбеляза Митрофанова.

"Но когато започна антируската истерия и София застана в първите редици на поддръжниците на санкциите (а народът на България традиционно се отнася добре към Русия), тази политика предизвика, меко казано, недоумение. През това време - с въвеждането на антируските санкции - в страната силно нарасна инфлацията, а това се отрази на благосъстоянието на гражданите. Към днешния ден инфлацията в страната е 18,5%, промишлената инхлация - 40%. Още един препъни-камък стана членството на Северна Македония в ЕС, което България все още не подкрепя по исторически причини. По тези два въпроса в парламента имаше голямо несъгласие", припомня посланик Митрофанова.

Коментари

Новини Варна