IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
15:50 | 27 юни 2022
Обновен: 17:40 | 19 април 2024

Range Rover се катурна от автовоз върху Honda. Какво остана? СНИМКИ

Куриозната злополука разкри, че ламарините на новия SUV нямат общо с тези на предшествениците му

По материала работи: Слав Велев
Range Rover се катурна от автовоз върху Honda. Какво остана? СНИМКИ

Първите Range Rover бяха корави автомобили, използвани често за приключения в джунглите или преходи като Аляска - Огнена земя. Но едва ли е добра идея да си опънете палатката върху новото поколение на всъдехода, ако се съди по резултата от тази куриозна злополука в Ню Джърси, САЩ.

При нея чисто нов Range Rover е успял някак си да се откачи и да падне от автовоза, който го превозвал по път номер 17 в американския щат. След падането е закачил и каращата отзад Honda Accord, с неприятни последици за автомобила и нараняване за шофьора, пише AutoMedia.

Самият Range Rover изглежда като кутийка от Coca-Cola, смляна от шредър. Луксозният всъдеход, чиято цена започва от 246,000 лева в България и достига 399,000 лева за SV версията, показва същите слабости като почти всеки друг съвременен SUV - максимално изтънени ламарини с цел понижаване на теглото и покриване на стандартите за парникови емисии.

Оригиналният Range Rover като участник в легендарната надпревара Camel Trophy. Не бихме ви посъветвали обаче да се качвате по покрива на новото поколение.

Полицията в Ню Джърси първоначално нямаше информация как се е стигнало до инцидента и защо автомобилът е паднал от автовоза. Не се знае и чия собственост са превозваните рейндж ровъри. От американското представителство на Jaguar Land Rover потвърдиха, че знаят за случая, но не дадоха друга информация.

Още снимки от катастрофата вижте в ГАЛЕРИЯТА

Коментари

Новини Варна