IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
09:45 | 5 юли 2022
Обновен: 18:48 | 4 май 2024

6 убити и 31 ранени при стрелба в САЩ за Деня на независимостта

Извършителят е задържан, няма пострадали българи

По материала работи: Слав Велев
6 убити и 31 ранени при стрелба в САЩ за Деня на независимостта

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестима души са загинали, а 31 други са ранени и настанени в болница след стрелба в американския град "Хайланд Парк", Илинойс по време на парад за Деня на независимостта. Инцидентът е станал около 10:15 ч. местно време по време на парад по случай 4 юли.

Заподозреният открива стрелба минути след началото на парада. Предполага се, че е стрелял от покрива на близък магазин. Свидетели разказват, че са чули няколко бързи изстрела.

Парадът е отменен, а местните са призовани да останат в домовете си и да се свържат със своите близки и да проверят дали те са добре.

Задържан е вероятният нападател от чикагското предградие Хайленд парк, който застреля 6 души и рани 31 други по време на тържествата за Деня на независимостта. Това предаде Франс прес, цитирана от БНР. Агенцията се позовава на американски медии.

Заподозреният "е бил задържан, без инциденти", докато е шофирал по магистрала извън Чикаго, са съобщили от полицията за вестник "Чикаго Сън-таймс".

По-рано беше съобщено, че вероятният извършител е идентифициран като 22-годишен мъж на име Робърт "Боби" Кримо, от Илинойс. Полицията в Хайленд парк обяви, че идирва бял мъж, дребен на ръст, с дълга, черна коса. В издирването се включиха стотици полицаи и агенти на ФБР.

Жертвите на стрелбата са на възраст от 8 до 85 години, най-малко 4-5 от тях са деца. Пет от простреляните са починали на място, а шестата жертва е починала в болницата.

Според генералния ни консул в Чикаго Светослав Станков при стрелбата няма пострадали българи.

Междувременно президентът Джо Байдън обеща федерална помощ за залавянето на стрелеца. Президентът каза още, че има много работа за вършене по отношение на насилието с оръжие, въпреки двупартийното законодателство за реформа, което той подписа миналия месец, и обеща, че няма да се откаже от борбата с епидемията от въоръжено насилие в САЩ.

Коментари

Бачо ( преди 1 година )
Ей, не можахте да научите празниците на новите господари!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Svilen ( преди 1 година )
4 Юли е ден на Независимостта, деня на благодарността е през Ноември ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна