IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
12:45 | 22 юли 2022
Обновен: 10:51 | 29 март 2024

Танкове по улиците – пазят банки от гневни вложители... Made in China

Това се случва след изявление от страна на хенанския клон на Bank of China, който обяви, че спестяванията на вложителите не могат да бъдат изтеглени

По материала работи: Слав Велев
Танкове по улиците – пазят банки от гневни вложители... Made in China

Кадър и ВИДЕО: YouTube

Китайското правителство изпрати бронирани танкове по улиците на провинция Хенан, където текат мащабни протести за отблокиране на спестяванията на хората от банките, съобщи FirstPost.

Последните няколко седмици провинцията стана арена на разгорещени сблъсъци между полицията и вложителите, които са възпрепятствани да теглят спестяванията си от банките от месец април насам.

В социалните мрежи се появиха видеоклипове, на които могат да се видят танкове на Китайската народноосвободителна армия по улиците в опит да се сплашат протестиращите. Според изданието това е мрачно напомняне за събитията на площад Тянанмън в Пекин от юни 1989 г., когато по време на студентски вълнения се стигна до многобройни жертви при сблъсъците със силите на реда. Според съобщенията танковете трябва да попречат на местните жители да достигнат банковите клонове.

Това се случва след изявление от страна на хенанския клон на Bank of China, който обяви, че спестяванията на вложителите са „инвестиционни продукти“ и не могат да бъдат изтеглени.

Коментари

Новини Варна