IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
16:15 | 29 юли 2022
Обновен: 07:19 | 18 април 2024

Митрофанова гледа с надежда към бъдещия кабинет (ВИДЕО)

Има надежда, че ще дойде по-прагматично правителство, заяви посланикът на Русия у нас

По материала работи: Слав Велев
Митрофанова гледа с надежда към бъдещия кабинет (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук/ТАСС

„Има надежда, че ще дойде по-прагматично правителство. България е членка на Европейския съюз, на НАТО, но нея ще ѝ е сложно да изгражда своята линия на поведение. Ситуацията ще принуди да се премине към по-прагматичен подход по много въпроси, особено свързани с икономиката".

Това заявява посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова в интервю пред ТАСС, публикувано във фейсбук страницата на посолството, предаде NOVA.

"Точно един месец измина от безпрецедентното решение – тук България надмина всички. Бяха отзовани 34 дипломати и 36 технически сътрудници (обслужващ персонал). На нас ни беше много трудно. Даже самото изпращане на сътрудниците и членовете на семействата им, общо 185 души, в родината в течение на четири дни беше сложна организационно-техническа операция, изискваща многочислено съгласуване. Работата сега е също изключително сложна. Ние имаме огромно посолство, на което са нужни много ръце. Намираме се в доста трудна ситуация. Но мисля, че ще се справим с нея".

"Днес имаме само 23 дипломати за цяла България, от които в Посолството са 15 души. Всички те правят цялата работа – истински многостаночници. Не бива да забравяме, че България – една от най-близките ни славянски държави, че тук са погребани 200 хиляди наши войници, освобождавали България. Българите много грижливо се отнасят към монументите на Руско-турската и Втората световна война, отбелязваме само единични случаи на вандализъм. И, разбира се, паметта на хората, сложили главата си за освобождението на България, не бива да се предаваме – не можем просто да напуснем страната", посочва тя пред медията.

"Тук има огромен брой нашите сънародници, голям брой смесени бракове, хора, които харесват Русия. Затова трябва да продължим да водим хуманитарната работа въпреки всичките сложности.

Има надежда, че ще дойде по-прагматично правителство. България е членка на Европейския съюз, на НАТО, но за нея ще е сложно да изгражда своята линия на поведение. Но ситуацията ще принуди да се премине към по-прагматичен подход към много въпроси, особено свързани с икономиката", твърди руският посланик у нас.

Коментари

Новини Варна