IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
09:00 | 1 август 2022
Обновен: 08:47 | 23 април 2024

До 3 години всичко... тип-топ. Мариупол възкръсва под руски контрол

Вече били обследвани 85% от жилищата в града

По материала работи: Ставри Таргов
До 3 години всичко... тип-топ. Мариупол възкръсва под руски контрол

Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин подписа указ за одобряването на разработената в Русия концепция за развитието на Мариупол.

"Предвидили сме строителство на жилищни блокове, ремонти, текущи ремонти, изграждане на всички обекти на социалната инфраструктура. Мога да кажа, че тази година ще изградим 90 обекта от социалната инфраструктура - детски градини, училища, болници - всичко ще възстановим", каза вицепремиерът на Руската федерация Марат Хуснулин. Планът за възкресяването на Мариупол е изготвен в 100 страници. В него е заложено и възстановяване на летището в града.

До 3 години всичко трябва да бъде готово. Вече били обследвани 85% от жилищата в града, информира ТАСС. "Всичко, което не можем да възстановим, ние ще построим", категоричен е Хуснулин.

Все още не е ясна съдбата на "Азовстал". Има възможност част от работните места да бъдат запазени. "Но като цяло има 40 милиона тона отпадъци - екологичен проблем. Трябва да се почисти", каза Хуснулин, цитиран от Bgonair.bg.

Коментари

Новини Варна