IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
14:20 | 1 август 2022
Обновен: 08:47 | 23 април 2024

Отмъщение с давност, 36 г. Дядо подпали 4 коли заради дефектен Jeep

Грози го затвор от 48 години

По материала работи: Ставри Таргов
Отмъщение с давност, 36 г. Дядо подпали 4 коли заради дефектен Jeep

За необичаен случай на отмъщение с умишлен палеж заради автомобил съобщава The Washington Post и то с давност… 36 години! През 1986-а пенсионираният 79-годишен сега американец Дюи Фредрик купува от автокъща O'Daniel във Форт Уейн, Индиана автомобил Jeep, но колата се оказала с дефектен двигател.

Продавачът обаче отказал да компенсира купувача или да поеме ремонта. Така провокирал 43-годишния тогава Фредрик, който таил 36 години намерението си за отмъщение.
 
Всъщност още тогава недоволният Дюи направил нещо, но то е твърде безобидно на фона на сегашните му действия. Излял супер лепило в ключалките на вратите на няколко коли на паркинга на О’Даниел. Но това явно му се е сторило твърде малко и сега решил наказанието да е по-жестоко.

Така сега, след 36 години, през нощта Дюи Фредрик пристигнал в автокъщата със своя пикап Chevy S-10 от 2002 г. и пъхнал горяща факла в резервоара на Jeep Compass. Колата изгоряла за минути, но се запалват и още две - GMC Acadia и Jeep Grand Cherokee.

Агресорът обаче отишъл на друг паркинг на същия търговец, срязал покрива на кабриолет Pontiac и отново пуснал огън. Изгоряло е купето на автомобила, а общо щетите са за 84 000 долара.

Както пише The Washington Post, пет президентски администрации се смениха в страната, откакто Фредрик е купил този джип, избухнаха войни в Афганистан, Ирак и Украйна, новите технологии навлязоха в широка употреба - интернет, социални медии, смартфони, автомобилите също станаха по-умни. Но през всичко това време гневът на Фредрик не угасва.

Той е заснет от камери и след това е арестуван и обвинен за палежа на 4 автомобила, за което го грози затвор от 48 години, ако бъде признат за виновен, пише automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна