IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
14:00 | 1 август 2022
Обновен: 08:47 | 23 април 2024

Петролът поевтиня преди срещата на ОПЕК

На нея ще бъде обсъдено скромно увеличение за септември

По материала работи: Ставри Таргов
Петролът поевтиня преди срещата на ОПЕК

Котировките на петрола се понижиха в ранната азиатска търговия. Инвеститорите се подготвят за срещата, посветена на корекции на предлагането, на която тази седмица ще се съберат представители на ОПЕК и други водещи производители на суровината, обединени в групата ОПЕК+, предаде Ройтерс.

Сортът Брент поевтиня с 63 цента или 0,6 на сто до 103,34 долара за барел, а американският лек суров понижи стойността си със 75 цента или 0,7 на сто до минималните за сесията 97,55 долара за барел при началото на търговете в Азия, предаде БТА.

И двата контракта се възстановиха с над 2 долара за барел в петък, след като апетитът за риск сред инвеститорите се подобри. И Брентът, и американският лек обаче приключиха юли с вторите си поредни месечни загуби за първи път от 2020 г., в момент когато растящата инфлация и по-високите лихвени проценти пораждат страхове от рецесия, която би подкопала търсенето на гориво.

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и партньорите й, сред които Русия, ще се срещнат в сряда, за да вземат решение за септемврийския добив.

В проучване на Ройтерс двама от осем източници от ОПЕК+ казаха, че на срещата на 3 август ще бъде обсъдено скромно увеличение за септември, докато останалите твърдят, че производството вероятно ще се запази стабилно, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна