IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
09:30 | 9 август 2022
Обновен: 20:27 | 17 април 2024

In Memoriam: Почина Оливия Нютън-Джон

Звездата от "Брилянтин" напусна този свят на 73-годишна възраст

По материала работи: Слав Велев
In Memoriam: Почина Оливия Нютън-Джон

Снимка: Getty Images

Австралийската певица и актриса Оливия Нютън-Джон почина на 73-годишна възраст. Тя е починала в понеделник в ранчото си в Южна Калифорния, съобщава съпругът ѝ Джон Истърлинг в публикация на официалната ѝ страница във "Фейсбук".

"Повече от 30 години Оливия беше символ на триумфа и надеждата, споделяйки пътуването си с рака на гърдата", гласи част от него.

Родената във Великобритания актриса става световно известна след участието й в легендарния мюзикъл "Брилянтин", където си партнира с актьора Джон Траволта. Награждавана е 4 пъти с Грами. Има звезда на Алеята на славата.

Съпругът ѝ Джон Ийстърлинг призова феновете ѝ вместо с цветя да почетат паметта ѝ с дарения към фондацията на Нютън-Джон за борба с рака.

Във филмовия мюзикъл "Брилянтин" от 1978 г. Нютън-Джон играе ролята на доброто момиче Санди Олсън, която се влюбва в лошо момче, изиграно от Джон Траволта, който е играл ролята и на Бродуей. Той усилено лобира за това Нютън-Джон да дебютира в киното като негова партньорка.

Коментари

Новини Варна