IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
13:40 | 14 август 2022
Обновен: 08:54 | 23 април 2024

10 руски самолета са блокирани на германски летища

Причината - наложените западни санкции

По материала работи: Ставри Таргов
10 руски самолета са блокирани на германски летища

10 самолета, собственост на Руската федерация, са блокирани на германски летища вече почти шест месеца заради западните санкции, свързани с войната в Украйна, предаде Редактионетзерверк Дойчланд (RND) в неделя, позовавайки се на германското министерство на транспорта.

Самолетите са обект на забрана за излитане заради санкциите на ЕС. Те не могат да бъдат използвани от собственика и не могат да бъдат транспортирани до друго място, съобщи германското Министерство на транспорта.

Забраната влезе в сила на 27 февруари - три дни след началото на войната, и важи за полети от Русия до Германия, включително и транзитни.

Според Министерството на транспорта в Лайпциг в момента се намират три руски самолета Ан-124. Този тип самолети се използват предимно за чартърни товарни полети.

В Кьолн има Bombardier BD-100-1A10 Challenger 300 и Boeing 737. Самолетите Boeing 737 се използват предимно за пътнически полети. Bombardier има осем до единадесет места и често се използва като бизнес или частен самолет.

Има Boeing 747 във Франкфурт-Хан и четири самолета в Баден-Баден: Cessna 750 Citation X, два Embraer ERJ-135BJ Legacy 600 и Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS. Всички самолети са за бизнесполети и са на частни лица.

Въпреки санкциите на самолетите може да се извършва профилактика, но всякакви работи по поддръжката извън това - например, предоставянето на резервни части, са забранени, съобщава bTV.

Коментари

Новини Варна