IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
15:40 | 14 август 2022
Обновен: 08:54 | 23 април 2024

Силни земетресения изкараха туристи от хотелите им в Гърция и Турция

Няма данни за сериозни материални щети и жертви

По материала работи: Ставри Таргов
Силни земетресения изкараха туристи от хотелите им в Гърция и Турция

Няколко мощни земетресения съвсем близо до България изкараха туристите от хотелите.

Силно земетресение e разтърсило гръцкия остров Самос тази сутрин. Няма данни за пострадали и щети. Земетресението е с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер, съобщава Геодинамичният институт в Атина, цитиран от БНР.

Трусът е усетен и на съседните острови. Епицентърът е в морето на 27 мили от Самос на дълбочина 12 километра. Кметът на острова Георгиос Стандзу каза, че няма разрушения и пострадали, но хората още са навън.

Сеизмолозите призовават жителите и туристи да са внимателни поне в следващото денонощие, защото специалистите не могат да прогнозират броя и силата на вторичните трусове.

Припомняме, че по-рано днес две земетресения с магнитуд 3,8 и 5,0 в 06:24 и в 06:18 разтърсиха залива Кушадасъ, край Измир.

Страшният трус е усетен в още много градове. Станало в ранните часове, то събуди граждани и туристи в Кушадасъ и предизвика краткотрайна паника.  Трусът е станал на дълбочина 7 километра, пише "Марица".

Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (AFAD) сподели информацията, че след земетресението не е получена информация за жертви и сериозни материални щети, пише "Стандарт".

 

 

Коментари

Новини Варна